lørdag 13. juni 2009

Ingen ytringsfrihet for SIAN

Hvorfor skal ikke SIAN og andre islamhetsende grupperinger få lov til å ytre seg i Oslo sentrum? Er det ikke ytringsfrihet her i landet? Joda, det stemmer det! Vi har ytringsfrihet, men vi har også rasismeparagrafen som så alt for sjeldent blir fulgt:

§ 135a. Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år. Likt med en offentlig fremsatt ytring, jf. § 7 nr. 2, regnes en ytring når den er satt frem slik at den er egnet til å nå et større antall personer. Som ytring regnes også bruk av symboler. Medvirkning straffes på samme måte.

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres

a)hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
b)religion eller livssyn, eller
c)homofile legning, leveform eller orientering.


Og når den paragrafen ikke blir fulgt, så er det naturligvis mange som blir sinte. Jeg synes ikke at ytringsfriheten har fått lide i dag. Stans Islamiseringen Av Norge har ikke fått uttale sine rasistiske og menneskefiendtlige ytringer i dag, takket vært høylytt motstand.

Ifølge egne nettsider får ikke Sian leie hverken Litteraturhuset, Forfatterforeningens lokaler, eller lokaler disponert av Oslo Museum. Men på Egertorget er det stor takhøyde. Der får de lov til å snakke om hvordan islam er "vår" fiende gjennom 1400 år og om hvordan alle muslimer er islamister og alle nordmenn som liker muslimer eller islam er landsforedere. Hvorfor skal vi høre på løgn og vill fantasi som dette:

"Hvordan skal sikkerhetstjenesten forhindre at muslimske kvinner i Norge får åtte barn hver, i tillegg til den voldsomme muslimske innvandringen som skyldes henteekteskap og påfølgende familiegjenforening? Våre politikere erkjenner ikke at islamiseringen av Europa bevirkes ved den muslimske masseinnvandringen til europeiske land. Muslimene vil oppnå befolkningsflertall og får samtidig innvilget sine stadig økende krav til særbehandling i det offentlige rom. Muslimene har ført en ustoppelig erobringskrig mot Europa i mer enn 1400 år. I dag har Muhammeds soldater mer enn nok tid til å vente én eller to generasjoner før de for alvor setter kreftene inn for å overta Europa."

En av hovedtemaene deres for debatten i dag er nettopp kvinneundertrykkelse i Islam, men med ytringer som dette er det vel ikke akkurat de muslimske kvinnene de ønsker å beskytte? På hjemmesidene deres presenterer de også et bilde av flere kvinner med hijab i en gammel pram og skriver i bildetittelen "Søndagsutflukt i Oslofjorden om hundre år". Dette er per definisjon reinspikka rasisme og på samme måte som svevestøvet om vinteren burde oslos befolkning samla være interessert i at lufta renses for sånn søppel. På grunn av slike ytringer og merkelige konspirasjoner og paranoia er det for vanlige mennesker komplett umulig å diskutere islam og utfordringene med dette på en saklig måte. Da henger jeg meg heller på Ali Esbatis oppfordring til å ikke ta debatten og hans advarsler mot muslimhat og økt høyrepopulistisk oppslutning som konsekvens. Desverre er det vel også sånn i dag at rasistene får økt oppslutning etter hendelsene i dag og større krav om at ytringsfriheten må få benyttes til å generalisere og krenke en stor gruppe mennesker i samfunnet vårt, slik at skillet mellom "oss" og "dem" stadig blir sterkere og mulighetene for et rasismefritt og integrert flerkulturelt samfunn stadig blir mindre.

Ingen kommentarer: