tirsdag 20. januar 2009

USA's første svarte president!

Dette er og blir en historisk dag. USA innsetter sin aller første sorte president. Det er spesielt. Mange av mine mer pessimistiske venner har allerede spådd et attentat mot Obama. Jeg velger å være positiv. Vox Populi velger i dag å blogge om hvordan vi nordmenn hauser opp denne mannen til jesus-lignende tilstander, men det er ikke bare her. Det er kanskje usannsynlige forventninger til denne mannen som kanskje har påtatt seg verdens største ryddejobb og det er kanskje begrenset hva han kan gjøre med midtøstenproblematikken og verdensfreden generelt. Men bare det faktum at mannen er av afrikansk opprinnelse, at han er en sort mann, er spesielt nok i seg selv. Begrepet sort om mennesker er på engelsk helt ok å bruke og ikke regnet som rasistisk, men begrepet sort er i vesten ofte en referanse til noe negativt. I gamle western-filmer for eksempel er han med sort hatt alltid skurken og han med hvit hatt har som regel noble hensikter. Vi opererer med begreper som svarteliste, svart marked, sort får, svart komedie osv. På tysk har man begrepet "schwartzfahren" som betyr å snike på offentlige transportmidler. På engelsk finner vi begrepet "black mail" som jo betyr utpressing. Sort magi er ond magi i motsetning til hvit magi og var allerede i gamle Egypt et begrep. I gammel engelsk heraldikk symboliserer den sorte fargen mørke, tvil, usikkerhet og uvitenhet. Kanskje det er på tide at vi tar til oss de mer respektfulle verdiene av hva fargen kan representere. I Japan symboliserer i følge Wikipedia, fargen sort, Kuro, erfaring, høy alder og nobelhet i motsetning til hvit som symboliserer ungdom og uerfarenhet. Det sorte belte er derfor den høyeste graden i kampsport, og det hvite belte er for nybegynnere.

Aldri har det vært større forventninger knyttet til en amerikansk president, og kanskje kommer det til å ta en stund før verden ser konsekvensene av dette, men at det er så store positive forventninger knyttet til Obama, det er, slik jeg ser det, en seier i seg selv!

1 kommentar:

Raj Chandrakant sa...


Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
Ring, Viber og whatsapp +234815542481